MENI
4.3.2011

U Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine otvorena izložba "Fotografija godine u BiH"

U prisustvu oko 100 gostiju i učesnika, u auli objekta Parlamentarne skupštine BiH otvorena je izložba "Fotografija godine u BiH" čime je zaključeno amatersko takmičenje u organizaciji portala www.fotografija.ba i Udruženja građana "Natura BH".
Tročlani žiri je od 200 pristiglih radova odabrao 40 najboljih, koji će biti izloženi do 10. marta a u okviru ceremonije otvaranja izložbe uručene su i nagrade autorima najboljih fotografija. 
Nagrada za najbolju fotografiju u protekloj godini pripala je Andriji Vrdoljaku za fotografiju "Roda i mjesec", drugo mjesto osvojio je Esad Talić, autor fotografije "Noćna smjena", dok je treće mjesto pripalo Ivanu Kelavi, za fotografiju "Life is life".
Pozdravljajući prisutne u ime suorganizatora izložbe, sekretar Zajedničke službe Parlamentarne skupštine BiH Aljoša Čampara kazao je da, podržavajući ovu manifestaciju, Parlament nastoji načiniti novi korak ka ostvarenju jednog od svojih strateških ciljeva, profiliranju ove institucije kao javnog i kulturnog, a ne samo političkog središta BiH.
Najavio je da će u narednom periodu prostor Parlamenta BiH biti obogaćen brojnim sadržajima, poput izložbenih postavki zavičajnih muzeja, historijskih arhiva, te izložbi fotografija, dokumenata i narodnih nošnji, naglašavajući da će na taj način postepeno biti prevaziđen jaz između Parlamenta BiH i najširih slojeva javnosti.
Obraćajući se prisutnima, zamjenik ministra civilnih poslova BiH Senad Šepić koji je uručio prvu nagradu i otvorio izložbu, kazao je da se nada da će u narednom periodu u ovaj projekat biti uključen još veći broj fotografa, te da on predstavlja "dokaz da u sumornoj političkoj situaciji ima dobrih, korisnih i kreativnih aktivnosti u BiH". (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću